Microsoft heeft verschillende Server uitvoeringen. Wij werken alleen met de volgende Microsoft Servers:

--> Windows Server 2012 R2;

--> Windows Small Business Server 2011;

Windows SBS 2011 is gebaseerd op Windows Server 2008 R2 en bestaat uit drie versies:

Windows Small Business Server 2011 Essentials
(formeel Windows Small Business Server met codenaam "Aurora") is ideaal om als eerste server voor kleine bedrijven te dienen, die een kosteneffectieve en eenvoudig te gebruiken oplossing om gegevens te beschermen, organiseren en daarmeetoegang krijgen tot bedrijfsgegevens vrijwel overal via hun eigen netwerk of via internet. Hiermee kunt u snel verbinding maken met online diensten zoals Office 365, gehoste e-mail, samenwerking en CRM. Windows SBS 2011 Essentials kan worden gebruikt door maximaal 25 gebruikers, waarvoor geen CAL's voor de gebruiker toegang tot en zal naar verwachting release in H1 2011.

Windows Small Business Server 2011 Standard (voorheen Windows Small Business Server "7") is ontworpen en geprijsd voor kleine bedrijven met maximaal 75 gebruikers, het leveren van enterprise-class server technologie in een betaalbare, all-in-one oplossing. Windows Small Business Server 2011 Standard helpt bij de bescherming business 'informatie van het verlies door het uitvoeren van automatische dagelijkse back-ups-server en een grotere productiviteit via on-site functies zoals e-mail, internet connectiviteit, interne websites, toegang op afstand, en de bestands-en printerdeling. Licenties voor Windows SBS 2011 Standard is in overeenstemming met eerdere versies van Windows SBS 2008 Standard, die Server vereist zowel een licentie, plus CAL voor elke gebruiker. Windows SBS 2011 Standard is nu beschikbaar.

Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on , bestaat uit een extra server die toegang biedt ondersteuning voor SQL Server gebaseerde LOB-toepassingen en Window Server 2008 R2 technologieŽn in een kosteneffectieve oplossing voor een klein zakelijke omgeving. De Windows SBS 2011 Premium add-on bevat Windows Server 2008 R2 Standard, en SQL Server 2008 R2 voor Small Business en kan worden toegevoegd aan zowel Windows Small Business Server 2011 Essentials en Standard-edities. De premie op add-biedt de mogelijkheid om applicaties te draaien een groot aantal line-of-business op een extra server en de capaciteit om technologieŽn om meer gefundeerde zakelijke beslissingen met rijke analyse en rapportage. Het is ideaal voor op rollen gebaseerde implementaties zoals LOB applicatie-ondersteuning, Remote Desktop Services, Backup domain controller, en virtualisatie al Hyper-V. De beslissing om te verhuizen naar een add-on model werd genomen om klanten te voorzien van ons met meer flexibiliteit en implementatie-opties die de mogelijkheid biedt om servers bijkopen of van te voren of als dat nodig is. Terwijl de toegang tot de Windows Server-componenten voor de Windows SBS 2011 Premium add-on zal worden gedekt door de Windows SBS 2011 CAL model, gebruikers zullen nog steeds nodig Premium Add-on CAL's voor de toegang tot SQL Server. Deze versie is nu beschikbaar.